Blogberichten

Stress heeft wel degelijk invloed op het lichaamsgewicht

 Stress en gewicht  Wist je dat: Steeds meer mensen last hebben van spanningsklachten?Stress invloed heeft op ons lichaamsgewicht?Stress daarnaast tal van andere klachten kan veroorzaken en verergeren?Wij als diëtisten hier dus ook aandacht aan besteden...

Lees meer

Wat te doen bij (vr)eetbuien?!

 Eetbuien  Eetbuien. We hebben er allemaal wel eens mee te maken, maar sommige mensen stoeien er dagelijks mee met bijkomende schuldgevoelens. De enorme drang om iets (lekkers) te eten. Niet een beetje, maar het liefst alles. Terwijl je diep van binnen weet,...

Lees meer

Voor de liefste moeder

 Moederdag  Zondag 12 mei is het Moederdag. Een dag waarop alle moeders even in het zonnetje gezet worden en verwend worden met leuke (zelfgemaakte) cadeaus en bijvoorbeeld een heerlijk ontbijtje op bed. Veel moeders willen op hun gezondheid letten. Daarom...

Lees meer

3 mei: Wereld Astma dag

 3 mei: Wereld Astma dag  Vandaag staan we stil bij astma. Eén van de meest voorkomende longaandoeningen. Het kan bij iedereen voorkomen, jong en oud. Wat voor rol heeft voeding bij astma?   Wat is astma? Kort gezegd is astma een chronische ontsteking...

Lees meer

Enkele tips voor de Ramadan

 De Ramadan  Van ‘s avonds 5 mei tot ‘s avonds 4 juni 2019 is de ramadan. Dit is een maand waarin moslims vanuit religieuze overwegingen vasten tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit betekent dat ze in deze periode dat het licht is, niet mogen eten en...

Lees meer

Een kilootje meer graag

 Ondervoeding en ondergewicht  Veel mensen denken dat wij als diëtist alleen mensen begeleiden met afvallen. Niets is minder waar, want we zien juist ook heel wat mensen op het spreekuur die willen aankomen. Wat is ondervoeding?Ondervoeding ontstaat wanneer...

Lees meer

Recept: Kokosbollen met banaan en dadels

 Kokosbollen  Zin in een lekker tussendoortje? Maar je wilt ook letten op je gewicht? Dan zijn deze heerlijke kokosbollen met banaan en dadels een uitkomst! Deze bollen bevatten geen toegevoegde suikers en een stuk minder calorieën dan bijvoorbeeld...

Lees meer

6 tips om het Paasweekend goed door te komen

 Fijne Pasen!  Het is bijna Pasen. Voor velen betekent het een weekend genieten van de vrije tijd met familie en/of vrienden. Vaak wordt er veel aandacht besteed aan lekker eten. Denk dan aan een Paasontbijt, –brunch of -diner. Erg leuk en gezellig...

Lees meer

Recept: Spruitjes met een Aziatisch tintje

 Spruitjes en tempeh  Dit gerecht is waarschijnlijk de lekkerste manier waarop je ooit spruitjes zult bereiden. Het is een sensatie voor de smaakpapillen. De zoete en zoute smaak van de gemarineerde tempeh gecombineerd met de pittige smaak van chilipeper en...

Lees meer

11 april: Wereld Parkinson dag

 Wereld Parkinson dag  De ziekte van Parkinson is een neurologische ziekte. Dat wil zeggen dat het een ziekte is van het zenuwstelsel. De meeste mensen kennen de ziekte vooral van de trillende handen en stijfheid, maar er zijn vele soorten klachten die...

Lees meer

Welke soorten hongergevoel ken jij al?

 Soorten honger  Mensen eten om allerlei redenen; om in leven te blijven, omdat ze iets lekker vinden, omdat het gezellig is, uit verveling en gewoon vanwege een lege maag. Wist je dat er verschillende soorten honger te onderscheiden zijn? Waar komt het...

Lees meer

Dit zijn belangrijke aandachtspunten voor sporters

 Sport en voeding  Een gezond voedingspatroon is de basis voor optimale fitheid en prestaties voor elke sporter, ongeacht het niveau. Groenten, fruit, peulvruchten, noten, gezonde vetten, volkoren granen en eiwitrijke producten (zuivel, vlees, vis, kip,...

Lees meer

Yoghurt en melk, goed voor elk?

 Dagelijks zuivel, ja of nee?  Nederland is het land van zuivel. De zuivelconsumptie ligt hier relatief hoger dan in de rest van de wereld. Maar veel mensen vragen zich nu af of zuivel wel zo gezond is. Daar gaan we het vandaag over hebben. Wat zit er in...

Lees meer

Over smaak valt niet te twisten. Of toch wel?

 Wat proef jij?  Smaak proeven we voornamelijk met de tong. Vroeger werd gedacht dat we zoet met het puntje van de tong proefden en zout, zuur en bitter weer met andere delen van de tong. Dit is tegenwoordig achterhaald. Op elk gebied van de tong proeven we...

Lees meer