Hoge bloeddruk

Dieetadvies bij een hoge bloeddruk

De bloeddruk is de druk die op de slagaders staat. De bloeddruk is maximaal als het hart samentrekt, waardoor er veel bloed naar de slagaders stroomt. De bloeddruk is minimaal als het hart zich ontspant. Bij een goede gezondheid, is de bloeddruk max. 120 mmHg en minimaal 80 mmHg.

Hoge bloeddruk

Soms is de bloeddruk te hoog. Dit noemt men hypertensie. Op korte termijn kan hypertensie leiden tot hoofdpijn, duizeligheid en kortademigheid. Op lange termijn vergroot hypertensie de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Een te hoge bloeddruk beschadigt namelijk de wanden van de slagaders. Hierdoor neemt de slagaderverkalking, én de kans op hart- en vaatziekten, toe.

Een dieet om uw bloeddruk te verlagen

Gezonde voeding kan hypertensie verminderen of zelfs elimineren. Een belangrijke aanpassing aan het voedingspatroon is het beperken van de inname van natrium en het vergroten van de inname van kalium. Natrium verhoogt namelijk de bloeddruk, terwijl kalium ervoor zorgt dat de bloeddruk daalt. Dit wordt bereikt door minder zout en meer groente te eten. Meestal zijn er echter meer aanpassingen nodig om hypertensie zo goed mogelijk te beperken. Voor een persoonlijk advies kunt u langsgaan bij Diëtistenpraktijk de Voedietist. Wij bieden persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.