Voeding leeft

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Voeding leeft

Voeding Leeft is een stichting met een duidelijke en hoopvolle boodschap: Diabetes type 2 is omkeerbaar. Om dit te bereiken worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten toegepast en wordt de nadruk gelegd op de juiste voeding. De voedingsdeskundigen van de Voedietist onderschrijven deze stelling volledig. Daarom zijn wij gespecialiseerd in de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Zo bieden wij o.a. begeleiding bij het koolhydraat beperkt dieet.

De nieuwste wetenschappelijke inzichten bieden uitkomst

Koolhydraten zijn de brandstof van ons lichaam. Onze hersenen kunnen niet zonder. Maar er geldt niet: hoe meer koolhydraten, des te beter. Sterker nog, sommige mensen hebben er baat bij om hun koolhydraatinname te beperken. Dit noemt men het koolhydraat arm dieet. Bij het koolhydraten arm dieet gaat het niet om minder eten en minder vet eten, maar om de balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Eiwitten en vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Door ruim eiwitten en vetten te eten, neemt uw behoefte aan suikers  af. Hierdoor heeft u minder behoefte om tussendoor iets te eten en komt u vanzelf op het gewicht dat bij u past. Zo wordt de diabetes bij de oorzaak aangepakt.

Diabetes omkeren bij de Voedietist

Wilt u uw Diabetes type 2 omkeren? Maak dan een afspraak bij de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.