Voeding leeft

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Voeding leeft

Voeding Leeft is een stichting met een duidelijke en hoopvolle boodschap: Diabetes type 2 is omkeerbaar. Om dit te bereiken worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten toegepast en wordt de nadruk gelegd op de juiste voeding. De voedingsdeskundigen van de Voedietist onderschrijven deze stelling volledig. Daarom zijn wij gespecialiseerd in de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Zo bieden wij o.a. begeleiding bij het koolhydraat beperkt dieet.

De nieuwste wetenschappelijke inzichten bieden uitkomst

Koolhydraten zijn de brandstof van ons lichaam. Onze hersenen kunnen niet zonder. Maar er geldt niet: hoe meer koolhydraten, des te beter. Sterker nog, sommige mensen hebben er baat bij om hun koolhydraatinname te beperken. Dit noemt men het koolhydraat arm dieet. Bij het koolhydraten arm dieet gaat het niet om minder eten en minder vet eten, maar om de balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Eiwitten en vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Door ruim eiwitten en vetten te eten, neemt uw behoefte aan suikers  af. Hierdoor heeft u minder behoefte om tussendoor iets te eten en komt u vanzelf op het gewicht dat bij u past. Zo wordt de diabetes bij de oorzaak aangepakt.

Diabetes omkeren bij de Voedietist

Wilt u uw Diabetes type 2 omkeren? Maak dan een afspraak bij de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.