Zwangerschapsdiabetes

Dieetadvies ter voorkoming van zwangerschapsdiabetes

Met de juiste voeding kun je zwangerschapsdiabetes voorkomen

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam andere hormonen aan dan normaal. Dit verstoort de werking van insuline. Bij een gezonde zwangerschap maakt het lichaam daarom extra insuline aan. Soms is het lichaam hier echter niet toe in staat. Dit noemt men zwangerschapsdiabetes en het kan ernstige gevolgen hebben. De baby zal bij geboorte groter zijn, met een zwaardere bevalling tot gevolg. Bovendien neemt de kans op complicaties bij het kind toe. Sommige vrouwen hebben een verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes. Zo vraagt de zwangerschap veel van het lichaam en is een goede gezondheid van belang. Bij overgewicht, een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol zal het lichaam daar meer moeite mee hebben en is de kans op zwangerschapsdiabetes groter. Ook de genen kunnen een beetje tegenwerken. Indien er in de familie veel diabetes voorkomt, neemt de kans op zwangerschapsdiabetes bij u zelf toe. In families van Turkse, Marokkaanse of Hindoestaanse afkomst komt dit in verhouding vaker voor. Tot slot is het belangrijk om een blik op het verleden te werpen. Indien bij een eerdere zwangerschap complicaties zijn opgetreden, dient u extra alert te zijn. Gelukkig is zwangerschapsdiabetes met de juiste voeding te voorkomen. De diëtisten van de Voedietist helpen u hier graag bij.

Een persoonlijk dieetadvies bij de Voedietist

Wenst u zwangerschapsdiabetes te voorkomen? Maak dan een afspraak bij de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.