Kinderwens

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Gezonde voeding bij een kinderwens

Wilt u zwanger worden? Een zwangerschap vraagt veel van uw lichaam. Het is daarom van belang dat u zichzelf goed voorbereid. Een goede voorbereiding bestaat onder andere uit gezonde voeding. Bij het voedingsadvies wordt rekening gehouden met uw kinderwens.

Nuttige voedingsstoffen

Met het oog op een baby, is het met name van belang dat de inname van vitamine D, foliumzuur  en onverzadigde vetten op peil is. Vitamine D is belangrijk voor de groei van het kind. Foliumzuur voorkomt een open ruggetje en een open gehemelte. Onverzadigde vetten zijn cruciaal voor een goede ontwikkeling van de hersenen.

Voedingsstoffen die u beter kunt mijden

Er zijn ook voedingsstoffen die je beter kunt mijden. Denk hierbij aan alcohol, aspartaam en rauwe dierlijke producten. Alcohol vergroot de kans op een miskraam en een vroeggeboorte. Aspartaam zit vooral is Light-producten en remt de eisprong. Rauwe dierlijke producten kunnen ziektemakers bevatten. Als je de dierlijke producten verhit, worden deze ziektemakers gedood.

Wenst u een dieetadvies op maat met het oog op een aanstaande zwangerschap? Neem dan contact op met De Voedietist. Wij bieden u persoonlijk en professionele begeleding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.