Metabool syndroom

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Dieetadvies bij het metabool syndroom

Het metabool syndroom is een heel pakket aan gezondheidsklachten

Een afnemende conditie en te hoge voedselinname verstoren de stofwisseling van ons lichaam. Dit heeft ernstige gezondheidsklachten tot gevolg: een hoog cholesterol, een verstoorde bloedsuikerspiegel, overgewicht, een te hoge bloeddruk. Dit pakketje klachten noemt men het metabool syndroom.

Indien u het metabool syndroom wil verminderen, is het beperken van de voedselinname een belangrijke stap. Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om u hierbij zo goed mogelijk te kunnen helpen, begeleidt de Voedietist u volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Zo zijn wij gespecialiseerd in het koolhydraat arm dieet. Bij het koolhydraten dieet gaat het niet om minder eten en minder vet eten, maar om de balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Eiwitten en vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Door ruim eiwitten en vetten te eten, neemt uw behoefte aan suikers  af. Hierdoor heeft u minder behoefte om tussendoor iets te eten en neemt uw voedselinname af

Behandeling van het metabool syndroom

Wenst u de symptomen van het metabool syndroom op verantwoorde wijze te verminderen? Maak dan een afspraak bij de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.