Baby’s en peuters

Gezonde voeding voor baby’s en peuters

Eten, het is een van de belangrijke dingen die baby’s en peuters moeten leren. Leren eten is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ga je, als ouder, om met een voedselallergie en darmklachten? En hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat ze niet alleen het toetje, maar ook het hoofdgerecht opeten?

Allergie

Huilt uw kind veel? Heeft het last van uitslag, jeuk, astma en/of diarree? Het is mogelijk dat deze klachten worden veroorzaakt door een voedselallergie. Indien er in de familie voedselallergie voorkomt, is de kans hierop aanzienlijk groter.

Bij een voedselallergie is het belangrijk dat het product niet simpelweg wordt vermeden, maar ook dat er andere producten voor in de plaats komen om de inname van voedingsstoffen op peil te houden. De voedingsdeskundigen van De Voedietist zijn er om u de ondersteunende hand te bieden. Samen met én voor uw kind, onderzoeken wij welk voedingsproduct de allergische reacties veroorzaakt en hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Zo kan uw kind zich, ondanks een allergie, optimaal ontwikkelen.

Darmklachten

Tijdens de groei van een kind kunnen er buikklachten ontstaan. Dit kan worden veroorzaakt door het veranderen van het lichaam, maar het kan ook zo zijn dat er structureel iets gegeten wordt dat de darmklachten veroorzaakt. Bij De Voedietist staan wij klaar om u bij dit vraagstuk te helpen. We gaan op zoek naar de oorzaak van de darmklachten en leren u hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Lastige eters

Groenten eten is voor vele peuters een grote uitdaging. Dit kan leiden tot strijd aan de keukentafel. De diëtisten van De Voedietist kunnen u helpen om het eten weer leuk te maken. Zó leuk zelfs, dat uw peuter de groenten niet meer laat staan.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.