Jicht

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Dieetadvies bij Jicht

Verminder uw klachten van jicht met behulp van de juiste voeding

Urinezuur is een gewoon afvalproduct dat in ieder menselijk lichaam aanwezig is. Echter, bij mensen met jicht, is er te veel urinezuur aanwezig. Het overtollige urinezuur slaat neer op o.a. gewrichten en leidt tot kwalijke ontstekingen. In geval van jicht is het dan ook zaak om de hoeveelheid urinezuur terug te dringen. Hierbij kan voeding een belangrijke rol spelen.

Het hoofdingrediënt van urinezuur is purine. Een deel van deze purine is afkomstig uit ons eten en drinken. Door voedingsmiddelen die veel purine bevatten te beperken, is er minder purine aanwezig in uw lichaam en maakt het lichaam minder urinezuur aan. Denkt u bij purine-rijke voedingsmiddelen aan dierlijke producten, zoals vlees en vis. Naast het beperken van de purine-inname, kan de juiste voeding er voor zorgen dat urinezuur sneller wordt afgevoerd. Zo zijn er voedingsmiddelen (o.a. zuivelproducten) die de uitscheiding van urinezuur bevorderen.

Voor mensen met jicht is een persoonlijk dieetadvies van groot belang. Bij de Voedietist bent u hiervoor aan het goede adres. Zo houden wij rekening met uw medicijnen en persoonlijke voorkeuren.

Een persoonlijk dieetadvies bij de Voedietist

Wenst u een persoonlijk dieetadvies bij jicht? Maak dan en afspraak bij de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt  vergoed vanuit de basisverzekering.