Osteoporose

Dieetadvies bij osteoporose

Osteoporose is een duur woord voor botontkalking. Osteoporose kan kwalijke gevolgen hebben. Omdat de botten zwakker worden, is de kans om iets te breken véél groter. Botontkalking vindt plaats bij een ieder die ouder is dan 35 jaar. Vanaf die leeftijd wordt er namelijk meer bot afgebroken dan er wordt aangemaakt. Bij sommige mensen verloopt dit proces echter veel sneller dan bij anderen. Dit kan verschillende oorzaken hebben: bepaalde medicijnen (o.a. prednison), bepaalde aandoeningen (o.a. maag-, darm- en schildklieraandoeningen), de overgang bij vrouwen, roken, te weinig beweging én uw voedingspatroon

Een dieet dat osteoporose afremt

Uw voedingspatroon is niet alleen in staat om osteoporose te stimuleren, maar óók om osteoporose af te remmen. Zo is het belangrijk dat uw inname van calcium op peil is. Indien uw inname van calcium namelijk niet op peil is, zal het lichaam uw botten afbreken om toch aan de vraag naar calcium te kunnen voldoen. Ook het gehalte van de vitamines B, D en K dienen op orde te zijn.

Bij Diëtistenpraktijk de Voedietist begeleiden wij u bij het afremmen van osteoporose. Samen met én voor u, stellen wij een persoonlijk en professioneel dieetadvies op dat lekker én gezond is. De begeleiding kan gewoon bij u in de buurt en wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.