Algemene voorwaarden

Tarieven en vergoedingen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering
Binnen de basisverzekering heeft u recht op 3 uur dieetadvisering. Daarnaast bieden veel zorgverzekeraars extra vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om te controleren of dieetadvisering in uw eventuele aanvullende verzekering is opgenomen. De zorg binnen de basisverzekering komt ten laste van uw eigen risico. U kunt zonder verwijzing bij ons terecht. De verzekeraars CZ, OHRA, Delta Lloyd en De Friesland vereisen echter dat u, om voor een vergoeding in aanmerking te komen, een verwijsbrief van uw arts of medisch specialist heeft. Indien u deze verwijsbrief niet aanlevert, zijn de kosten van het consult voor uw eigen rekening.

Dieetbegeleiding binnen de ketenzorg
Daarnaast is dieetadvisering voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, COPD en hart- en vaatziekten (CVRM) regelmatig opgenomen in regionale samenwerkingsafspraken (de zogenaamde ketenzorg). Uw huisarts, praktijkondersteuner en diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor u van toepassing is. Zorg die u binnen de ketenzorg ontvangt, gaat niet ten laste van uw eigen risico.

De tijd die wij nodig hebben

Een consult wordt berekend aan de hand van directe en indirecte tijd. Directe tijd is de tijd die u bij de diëtist aanwezig bent. Indirecte tijd is de tijd die de diëtist nodig heeft om voedingsadviezen uit te werken, contacten met verwijzers te onderhouden en andere bijkomende werkzaamheden te verrichten. Voor het eerste consult wordt 60 minuten directe tijd en 30 minuten indirecte tijd gereserveerd. Voor vervolgconsulten wordt een tijdsverdeling van 20 minuten directe tijd en 10 minuten indirecte tijd gerekend. Voor huisbezoeken wordt een toeslag berekend.

Te laat afmelden/niet komen opdagen

Indien u de afspraak niet bent nagekomen of niet tijdig heeft afgezegd, zijn de kosten van het consult voor uw eigen rekening. Tijdig afmelden is uiterlijk 24 uur voor de afspraak.

Wijze van betaling

Met alle zorgverzekeraars heeft De Voedietist een contract afgesloten. Indien dieetadvisering binnen uw verzekering valt, gaat de rekening in de meeste gevallen direct naar de zorgverzekeraar en ontvangt u zelf geen rekening. Indien de begeleiding niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, ontvangt u de rekening. Deze nota ontvangt u dan via uwnota.nl. Als de begeleiding buiten de vergoeding valt, geldt het volgende tarief: per kwartier wordt €15,81 gerekend. Dit komt neer op €64,40 per uur. Voor een huisbezoek wordt een toeslag van €28,40 per bezoek gerekend.

Rapportage aan uw verwijzer/huisarts

Wij versturen een rapportage van uw consult aan uw huisarts/verwijzer.
Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dat tijdens het eerste consult aangeven.

Privacyverklaring

Op onze website vindt u onze privacyverklaring (https://voedietist.nl/privacyverklaring). Op uw verzoek kunt u deze ook op papier ontvangen.

Klachten/ideeën

Indien u n.a.v. uw bezoek een idee of klacht bij ons wil melden, kan dat door een mail te sturen aan dietist@voedietist.nl.
Stuurt u het liever per post, dan kan dat naar:
De Voedietist, Ch. van Pallandtlaan 59, 2408 DB  Alphen aan den Rijn.
U krijgt binnen 14 dagen een reactie op uw idee/klacht.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.