Algemene voorwaarden

Tarieven en vergoedingen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering
Wij hebben vanaf 2020 een contract met alle verzekeraars, uitgezonderd Caresq (Promovendum. National Academic, Besured en Eurocare).
Binnen de basisverzekering heeft u recht op 3 uur dieetadvisering. Daarnaast bieden veel zorgverzekeraars extra vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of zorgverzekeraar om te controleren of dieetadvisering in uw eventuele aanvullende verzekering is opgenomen. De zorg binnen de basisverzekering komt ten laste van uw eigen risico. Verzekeraar De Friesland vereist dat u een verwijzing van een arts of medisch specialist heeft als u de diëtist bezoekt. Indien u uw verwijsbrief niet aanlevert, zijn de kosten van het consult voor uw eigen rekening.
Bent u bij een andere verzekeraar aangesloten, dan kunt u ook zonder verwijzing bij ons terecht.

Dieetbegeleiding binnen de ketenzorg
Daarnaast is dieetadvisering voor chronische patiënten zoals diabetes, COPD en hart- en vaatziekten (CVRM) regelmatig opgenomen in regionale samenwerkingsafspraken (de zogenaamde ketenzorg). Uw huisarts, praktijkondersteuner en diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor u geldt. Zorg die u binnen de ketenzorg ontvangt, gaat niet ten laste van uw eigen risico.

De tijd die wij nodig hebben

Een consult wordt berekend aan de hand van de consulttijd en de tijd t.b.v. het opstellen/wijzigen van uw dieetadvies. Voor het eerste consult wordt 60 minuten consulttijd gerekend en 30 minuten t.b.v. het opstellen van uw dieetadvies. Voor vervolgconsulten wordt 30 minuten gerekend. Voor huisbezoeken of een bezoek zonder verwijsbrief wordt een toeslag berekend.

Te laat afmelden/niet komen opdagen

Indien u de afspraak niet bent nagekomen of niet tijdig heeft afgezegd, zijn de kosten van het consult voor uw eigen rekening. Tijdig afmelden is uiterlijk 24 uur (een volledige werkdag) voor de afspraak.

Wijze van betaling

Indien dieetadvisering binnen uw verzekering valt, gaat de rekening in de meeste gevallen direct naar de zorgverzekeraar en ontvangt u zelf geen rekening. Indien de begeleiding niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, ontvangt u de rekening. Deze nota ontvangt u dan via infomedics/uwnota.nl. Als de begeleiding buiten de vergoeding valt, geldt het volgende tarief: per kwartier wordt vanaf 2020 18,61 euro gerekend. Dit komt neer op 74,44 euro per uur. Voor een huisbezoek wordt een toeslag van 32,35 euro gerekend per bezoek.

Rapportage aan uw verwijzer/huisarts

Wij versturen een rapportage van uw consult aan uw huisarts/verwijzer.
Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dat tijdens het eerste consult aangeven. Indien u stopt met de begeleiding, kan een afsluitend telefonisch consult noodzakelijk zijn t.b.v. het opstellen van de eindrapportage.

Privacyverklaring

Op onze website vindt u onze privacyverklaring (https://voedietist.nl/privacyverklaring). Op uw verzoek kunt u deze ook op papier ontvangen.

Klachten/ideeën

Indien u n.a.v. uw bezoek een idee of klacht bij ons wil melden, kan dat door een mail te sturen aan dietist@voedietist.nl. Stuurt u het liever per post, dan kan dat naar:
De Voedietist, Ch. van Pallandtlaan 59, 2408 DB  Alphen aan den Rijn.
U krijgt binnen 14 dagen een reactie op uw idee/klacht.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.