Kinderen

Gezonde voeding voor kinderen

Kinderen maken in de periode tot de volwassenheid een grote ontwikkeling door, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. Op lichamelijk gebied vraagt deze ontwikkeling om voldoende verschillende voedingsstoffen. Op geestelijk gebied leert het kind om ‘nee’ te kunnen zeggen tegen een tweede stuk taart en om ‘ja’ te kunnen zeggen bij een stuk wortel.

Voedingsstoffen

Kinderen groeien. Deze groei vraagt  om voldoende verschillende voedingsstoffen. Zo zijn eiwitten noodzakelijk bij het aanleggen van spierweefsel en is calcium onmisbaar bij de botopbouw. Om te zorgen dat aan deze vraag naar voedingsstoffen wordt voldaan, heeft uw kind volwaardige voeding nodig. Dit betekent dat het totaal pakket aan voeding alle voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen ontwikkelen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

“Nee” zeggen

Voor de lekkerbekken onder ons is het belangrijk om grenzen te kunnen stellen omtrent voeding.
“Nee” zeggen tegen dat lekkere koekje of een tweede bolletje ijs is echter moeilijker dan het lijkt. Daarom zijn er methoden ontwikkelt om jonge kinderen op een leuke manier te leren hoe dit kan.

Lastige eters

Groenten eten is voor vele kinderen een grote uitdaging. Dit kan leiden tot een onprettige strijd aan de keukentafel. Als dit het geval is, is het tijd om er wat aan te doen en het eten wéér leuk te maken. Zo leuk zelfs, dat uw kleuter gewoon mee-eet. Ook als de pot vandaag groente schaft.

Bij diëtistenpraktijk De Voedietist beantwoorden wij uw vragen omtrent voeding en kinderen. Ook stellen wij desgewenst, samen met én voor u, een persoonlijk dieetplan op. Wij bieden persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.