Oudere volwassenen

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Gezonde voeding voor 60-plussers

Gezonde voeding is een hoofdingrediënt van een lang en gelukkig leven. U heeft een hoger energieniveau, een betere weerstand en, bij operatie, een grotere kans op volledig herstel. Naarmate de tijd verstrijkt en het lichaam ouder wordt, neemt de eetlust af. Dit betekent echter niet dat de vraag naar bepaalde voedingsstoffen afneemt. Daarom is het belangrijk dat uw voedingspatroon mee verandert met uw leeftijd.

Voedingsstoffen

Bij het verouderingsproces nemen de eetlust en de vraag naar energie af. De vraag naar vitaminen & mineralen verandert echter niet. Zo is de inname van calcium van belang voor gezonde botten. Al met al is het daarom belangrijk dat uw voedingspatroon mee verandert met uw leeftijd.

Medicijnen

Indien u medicijnen slikt, kan dit uw eetlust en vraag naar voedingsstoffen verder beïnvloeden. Zo wordt  door sommige medicijnen de opname van voedingsstoffen vermindert. Dit betekent dat uw inname van deze voedingsstoffen moet vergroten om uw gezondheid op peil te houden.

Wenst u een dieetplan waarbij de hoeveelheid voedingsstoffen op orde blijft? Neem dan contact op met de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.