COPD

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Dieetadvies bij COPD

COPD is een verzamelnaam voor twee chronische longziektes, chronische bronchitis én longemfyseem. Bij COPD zijn de longen als het ware stelselmatig ontstoken en is het moeilijker om adem te halen. Dit leidt tot klachten zoals chronische kortademigheid, continu hoesten, verminderde eetlust en overmatige slijmproductie.

Een dieet dat de klachten beperkt en COPD afremt

Een gezonde leefstijl is in staat om de klachten van COPD te beperken en de ziekte af te remmen. Een cruciaal onderdeel van een dergelijke leefstijl is gezonde voeding. Zo is het van belang dat u voldoende vetreserves behoudt én dat uw inname van eiwitten op peil is. Indien u onvoldoende vetreserves heeft en uw inname van energie te laag is, zal het lichaam spiermassa gaan verbranden om aan de energievraag te voldoen. Dit leidt tot een verslapping van de longspier en een verergering van de klachten van COPD. Om in te schatten of dit bij u het geval is, kunt u bij de Voedietist uw vetgehalte en spiermassa laten meten. Op basis van deze meting kan worden bepaald wat voor u de optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten is. Verder kan de diëtist u bijvoorbeeld informeren over het beperken van slijmvorming en vermoeidheid en het omgaan met een verminderde eetlust.

Wenst u een persoonlijk dieet op maat? De voedingsdeskundigen van de Voedietist staan voor u klaar.  Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie.
Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.