Koolhydraat beperkt dieet

Koolhydraatbeperkt dieet

Bent u op zoek naar een koolhydraatbeperkt dieet op maat? De voedingsdeskundigen van de Voedietist staan voor u klaar. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij begeleiden u volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Zo zijn wij gespecialiseerd in het koolhydraten dieet.

Bij het koolhydraatbeperkt dieet behoudt u een verzadigd gevoel

Koolhydraten zijn de brandstof van ons lichaam. Onze hersenen kunnen niet zonder. Er geldt echter niet: hoe meer koolhydraten, des te beter. Sterker nog, sommige mensen hebben er baat bij om hun koolhydraatinname te beperken. Dit noemt men het koolhydraat dieet. Bij het koolhydraten dieet gaat het niet om minder eten en minder vet eten, maar om de balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Eiwitten en vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Door ruim eiwitten en vetten te eten, neemt uw behoefte aan suikers  af. Hierdoor heeft u minder behoefte om tussendoor iets te eten en komt u vanzelf op het gewicht dat bij u past.

Het koolhydraatbeperkt dieet is voor veel mensen een goede methode om gewicht te verliezen. Er is echter een grote valkuil. Het is prima om uw koolhydraatinname enigszins te beperken, maar er mag geen tekort aan koolhydraten ontstaan. Bovendien is het belangrijk dat de inname van essentiële vitamines, vezels en mineralen op peil blijft. Indien u verantwoord wilt afvallen, is een dieetadvies op maat dan ook een must.

Een koolhydraatbeperkt dieet bij de Voedietist

Wenst u een koolhydraat beperkt dieet op maat? Maak dan een afspraak bij de Voedietist. Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt