Voor en na operatie

Dieetadvies voor en na een operatie

Een operatie vraagt veel van lichaam en geest. Het is daarom van belang dat u zichzelf goed voorbereid. Een goede voorbereiding bestaat onder andere uit gezonde voeding. Gezonde voeding vermindert namelijk de kans op complicaties tijdens en na de operatie en bevordert het herstel.

De voedingstoestand

De voedingstoestand wordt bepaald door het voedingspatroon van de afgelopen jaren. In aanloop naar een operatie komen veelal situaties voor die het voedingspatroon, en daarmee de voedingstoestand, niet ten goede komen. Denk hierbij aan gebrek aan eetlust door ziekte en spanningen, diarree, langdurige infusen met glucose & zout, bloedverlies en verterings- en resorptiestoornissen.

Verbeter uw voedingstoestand

Hoe beter de voedingstoestand, des te kleiner is de kans op complicaties tijdens en na de operatie en des te sneller is het herstel. Bij diëtistenpraktijk De Voedietist bieden wij daarom ondersteuning om uw voedingstoestand te verbeteren. Dit komt erop neer dat wij uw voedingstoestand in beeld brengen en, zo nodig, verbeteringen aanbrengen in uw voedingspatroon. Bij de begeleiding houden wij rekening met uw huidige voedingstoestand, uw leeftijd, uw geslacht, uw medicijngebruik én uw sociale situatie.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.