Coeliakie

Coeliakie

Gluten is een eiwit dat voorkomt in veel graanproducten en is verwerkt in ongeveer 80% van de voedingsmiddelen in de supermarkt. Tevens bevatten producten die gluten bevatten belangrijke voedingsstoffen, die onmisbaar zijn voor een gezond lichaam.

Glutenintolerantie

Bij mensen met glutenintolerantie, alias coeliakie, leidt het eten van gluten echter tot beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Hierdoor kunnen de darmen niet meer optimaal functioneren en treden er klachten op. Dergelijke klachten zijn, onder andere, een opgezette buik, diarree, obstipatie, buikpijn, bloedarmoede, moeheid, lusteloosheid, gewichtsverlies, botontkalking en een tekort aan diverse voedingsstoffen.

Glutenvrijdieet

Dé oplossing voor mensen met glutenintolerantie is een glutenvrijdieet. Dit houdt in dat alle gluten worden vermeden, met het gevolg dat de dunne darm kan herstellen. Ook bij een glutenvrijdieet is volwaardige voeding van groot belang. Dit betekent dat de voedingsstoffen die het lichaam misloopt door het vermijden van gluten, moeten worden geleverd door andere voedingsmiddelen.

Bent u op zoek naar een glutenvrijdieet op maat? De voedingsdeskundigen van De Voedietist staan voor u klaar.  Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Maak meteen een afspraak, of kijk gerust nog even verder.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.