Coeliakie

Coeliakie

Gluten is een eiwit dat voorkomt in veel graanproducten en is verwerkt in ongeveer 80% van de voedingsmiddelen in de supermarkt. Tevens bevatten producten die gluten bevatten belangrijke voedingsstoffen, die onmisbaar zijn voor een gezond lichaam.

Glutenintolerantie

Bij mensen met glutenintolerantie, alias coeliakie, leidt het eten van gluten echter tot beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Hierdoor kunnen de darmen niet meer optimaal functioneren en treden er klachten op. Dergelijke klachten zijn, onder andere, een opgezette buik, diarree, obstipatie, buikpijn, bloedarmoede, moeheid, lusteloosheid, gewichtsverlies, botontkalking en een tekort aan diverse voedingsstoffen.

Glutenvrijdieet

Dé oplossing voor mensen met glutenintolerantie is een glutenvrijdieet. Dit houdt in dat alle gluten worden vermeden, met het gevolg dat de dunne darm kan herstellen. Ook bij een glutenvrijdieet is volwaardige voeding van groot belang. Dit betekent dat de voedingsstoffen die het lichaam misloopt door het vermijden van gluten, moeten worden geleverd door andere voedingsmiddelen.

Bent u op zoek naar een glutenvrijdieet op maat? De voedingsdeskundigen van De Voedietist staan voor u klaar.  Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Maak meteen een afspraak, of kijk gerust nog even verder.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. het coronavirus graag aandacht voor het volgende:

Veel consulten vinden weer plaats op locatie. Op uw verzoek kan het consult ook worden omgezet naar een telefonisch consult.

LET OP: Op veel locaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

Een afspraak op locatie is alleen mogelijk als onderstaande voor u van toepassing is:

- U heeft geen last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
- U heeft de afgelopen 24 uur geen klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
- U heeft geen huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Er is geen corona vastgesteld bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen.

Indien u i.v.m. bovenstaande niet op uw afspraak kunt verschijnen, zal het consult telefonisch plaatsvinden.