Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie

Lactose is een ingrediënt van vele melkproducten. Eenmaal in ons lichaam, wordt lactose door het enzym lactase afgebroken en omgezet in energie. Indien er niet genoeg lactase in het lichaam aanwezig is om de inname van lactose te verteren, noemt men dit lactose-intolerantie. Dit kan leiden tot maag- en darmklachten zoals winderigheid, buikpijn, misselijkheid, kramp en diarree.

Een dieet dat rekening houdt met lactose-intolerantie

Door de inname van lactose te beperken, verdwijnen uw klachten omtrent lactose-intolerantie. Hierbij is het echter van belang dat uw inname van voedingsstoffen op peil blijft. Melkproducten bevatten, naast lactose, namelijk ook vele voedingsstoffen. Indien u het consumeren van melkproducten beperkt, moeten hiervoor melkvervangers in de plaats komen. Deze melkvervangers dienen wél de nodige voedingsstoffen, maar niet de lactose te bevatten.

Wenst u een lactose-beperkt dieet op maat? De voedingsdeskundigen van De Voedietist staan voor u klaar.  Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt. De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

I.v.m. het coronavirus zullen vanaf 17 maart alle consulten tot nader order alleen telefonisch plaatsvinden.

U wordt door ons gebeld op het moment van uw afspraak.

Kom dus niet naar de locatie.

Wilt u uw afspraak afzeggen, geef dat dan aan op het moment dat u wordt gebeld.