Kanker

Dieetadvies bij kanker

Uw voeding is de basis van uw gezondheid. Dit geldt niet alleen bij goede gezondheid, maar ook bij ziekte. In tijden van gezondheid, kan de juiste voeding de kans op het ontwikkelen van kanker verkleinen. In tijden van ziekte, kan de juiste voeding uw kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

Verklein het risico

De keuze voor de juiste voeding verkleint het risico op kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft daarom een aantal algemene aanbevelingen geformuleerd. Indien u een professioneel voedingsadvies op maat wenst, kunt u het beste een afspraak maken. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds adviseert:

  • Iedere dag beweging.
  • Beperk het gebruik van dranken met suiker.
  • Kies voor plantaardige producten: groenten, fruit en noten.
  • Beperk de consumptie van rood vlees.
  • Gebruik weinig zout.
  • Vertrouw niet op voedingssupplementen.

Voeding bij kanker

Voeding speelt een belangrijke bijrol bij de behandeling van kanker. De juiste voedingskeuze vergroot de kans op een succesvolle behandeling en is in staat om gezondheidsklachten te verzachten. Voeding kan ondersteuning bieden bij onder andere:

  • Gewichtsverlies
  • Ondervoeding
  • Smaak- en reukveranderingen
  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Stoelgangproblemen
  • Slijmvorming
  • Slik- en kauwproblemen

Onze voedingsdeskundigen bieden u een professioneel voedingsadvies op maat, waarbij rekening gehouden wordt met uw behandeling, medicatie en persoonlijke voorkeuren.

Voeding als u niet meer beter kunt worden

Bij een niet-behandelbare vorm van kanker staat de voedingsbegeleiding geheel in het teken van uw kwaliteit van leven. Dit betekent dat de voedingsbegeleiding erop is gericht om de gezondheidsklachten te beperken en de voedingsopname zo prettig mogelijk te maken.

Professioneel advies

Erkende voedingsspecialisten

Persoonlijke begeleiding

Advies op maat

Bij u in de buurt

Neem contact met ons op!