Uitleg over lactose Reageert je lichaam slecht op zuivel? De oorzaak zou een lactose intolerantie kunnen zijn. Maar wat is dat eigenlijk? Ben je dan allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? En wat mag ik dan wel en niet eten? Ik ga het je...
Vitamine E Vandaag vertellen we je wat meer over een belangrijke vitamine, namelijk vitamine E. Het is een in vet oplosbare vitamine en werkt als antioxidant. Een antioxidant is een stof die je lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen. Vitamine E helpt...
Fijne Koningsdag! Rood-wit-blauw en oranje boven! Met deze eye-catcher serveer je een mooi en gezond tussendoortje of dessert tijdens Koningsdag. Veel heb je niet nodig! Wil je je echt uitleven dan kan er nog een scheutje (alcoholvrije) champagne...
Rode bieten chips Heb je zin in een verantwoord tussendoortje? Probeer dan deze bietenchips, ze bevatten slechts 81 kcal per portie. En ze zijn ook nog eens simpel en leuk om te maken. Dit leuke recept is een bijdrage van één van onze oud-stagiaires Jori!...
Lockdown tips “De eerste lockdown ben ik goed doorgekomen… maar nu ben ik er zo klaar mee!” Dit is echt een veel gehoorde uitspraak op ons spreekuur. Tijdens de corona-crisis zijn veel mensen aangekomen. Vaak door minder beweging en door eten...
Bananenbrood Bananenbrood is altijd een goed idee! Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Met dit recept maak je op een simpele manier een verantwoord bananenbrood. De banaan zorgt voor een zoete smaak, waardoor er geen suiker toe gevoegd hoeft te...
Vegetarische risotto Deze vegetarische risotto met rode kool, appel, hüttenkäse en walnoten is een kleurrijke variant voor de warme maaltijd. In ongeveer 30 minuten zet je deze gezonde en frisse risotto op tafel. Wist je dat zachte kazen een duurzamere...
Vrolijk Pasen! Komend weekend is het Pasen. Wil je ook iets lekkers op tafel zetten, wat weinig tijd kost? Gevulde eieren zijn altijd een lekker hapje voor bij het ontbijt, de lunch of de borrel. Het ziet er feestelijk uit en is ook nog eens...
Jodium Jodium is een spoorelement in onze voeding. Het komt van nature voor in vis, eieren, zuivelproducten en zeewier. Verder wordt jodium toegevoegd aan gejodeerd keukenzout en bakkerszout. Brood is hierdoor de belangrijkste bron van jodium. Maar let op,...
Quesadilla’s Haal de Mexicaanse sferen in huis met deze heerlijke quesadillas! Quesadilla’s zijn de perfecte bites als voorgerecht of bij de borrel. Er zijn verschillende varianten, maar vandaag hebben we gekozen voor kip en paprika als...
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.VerbergenAfwijzenMeer informatie
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the ...
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.