Bananenbrood

 

Bananenbrood is altijd een goed idee! Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Met dit recept maak je op een simpele manier een verantwoord bananenbrood. De banaan zorgt voor een zoete smaak, waardoor er geen suiker toe gevoegd hoeft te worden.

Wist je dat bananen het hele jaar door een goede keus zijn als we rekening houden met duurzaamheid? Ze komen dan wel uit verre landen, maar doordat ze meestal in grote aantallen en per boot naar Nederland komen blijft de milieubelasting minimaal. Welk seizoen het ook is, je kan het hele jaar door verantwoord genieten van dit bananenbrood.

Dit leuke recept is een bijdrage van één van onze oud-stagiaires Jori!

 

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 60 g havermout (glutenvrij)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk(vervanger)
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • olijfolie

 

 

Benodigdheden

  • bakvorm/ovenschaal
  • blender of staafmixer
  • hoge beker
  • mes
  • snijplank
  • maatbeker

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd 2 reepjes van een banaan van een halve centimeter in de lengte.
  3. Doe de rest van de banaan en de andere banaan in de hoge beker.
  4. Voeg daar de havermout, eieren, melk(vervanger), bakpoeder en kaneel aan toe.
  5. Mix het geheel tot een glad beslag met een staafmixer (kan ook in een blender).
  6. Vet de bakvorm in met wat olijfolie.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en leg de 2 reepjes banaan bovenop.
  8. Bak het bananenbrood in 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat het bananenbrood zo’n 30-60 min afkoelen voor je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarden (per portie):

Energie: 335 kcal

Vet: 8,7 g

Waarvan verzadigd vet: 2,3 g

Koolhydraten: 47,7 g

Vezels: 5,6 g

Eiwitten: 13,8

Zout: 1,18 g

 

Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij. Lactosevrij is mogelijk door plantaardige melk of lactosevrije melk.