Deze maaltijdbowl is zo super lekker en gezond. En daarnaast ook helemaal plantaardig. De falafel zelf maken is natuurlijk het lekkerst en gezondst. Hetzelfde geldt voor de hummus. Bij gebrek aan tijd kan je eventueel ook kiezen voor kant-en-klare falafel of hummus, maar maak het liever zelf, dan is je gerecht helemaal vers, puur en onbewerkt.
Ingrediënten
Voor 2 personen
12 falafelballetjes (klik hier voor het basisrecept)
4 flinke eetlepels hummus (klik hier voor het recept)
1 grote zoete aardappel
olijfolie
peper en zout
400 gram bloemkoolrijst
2 eetlepels ras el hanout
6 radijsjes
1 avocado
2 handjes babyspinazie
2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
wat verse koriander
Benodigdheden
- oven
- ovenschaal
- bakplaat
- snijplank
- mes
Bereidingswijze
- Bereid de falafelballetjes en hummus volgens het basisrecept.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe deze in een ovenschaal.
- Sprenkel er wat olijfolie over en voeg wat zout en peper toe.
- Rooster de zoete aardappel ca. 25 minuten in de oven.
- Verdeel de bloemkoolrijst over een bakplaat en strooi er wat olijfolie en ras el hanout over. Verwarm de bloemkoolrijst de laatste 15 minuten mee in de oven.
- Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Schil de avocado en snijd in blokjes.
- Neem 2 diepe borden en leg de bloemkoolrijst in het midden.
- Leg er de radijsjes, avocado, zoete aardappel, baby spinazie, humus en falafel mooi omheen. Bestrooi met sesamzaadjes en koriander.
- Eventueel lekker met een dressing van tahin verdund met wat water en citroensap.
Eet smakelijk!
Tips:
- Wil je minder koolhydraten binnen krijgen? Laat dan de zoete aardappel weg en gebruik meer bloemkoolrijst.
- Wil je minder calorieën binnen krijgen? Dan kun je de hummus of avocado weglaten en vervangen door extra groente of rauwkost.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 726 kcal
Vet: 35,5 gram
Waarvan verzadigd: 4,3 gram
Eiwit: 23,3 gram
Koolhydraten: 69,1 gram
Vezels: 21,4 gram
Zout: 0,5 gram
Dit recept is: glutenvrij, calorierijk, veganistisch, vegetarisch.