Zalmsalade

 

Dit super makkelijke en gezonde voorgerecht is echt snel op tafel te zetten. De totale tijd zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Met dit voorgerecht heb je op een gemakkelijke en lekkere manier al een behoorlijk deel van je groente binnen. Verder is het geschikt voor een koolhydraatbeperkt en -arm dieet! Je kunt dit gerecht ook als hoofdgerecht eten, dan is het recept geschikt voor 2 personen. Door de zalm krijg je niet alleen goede omega-3 vetzuren binnen, maar ook vitamine D!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm
  • 400 gram broccolirijst
  • avocado
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 flinke eetlepels halfvolle kwark
  • een halve limoen of citroen
  • snufje gemalen zout en peper naar smaak
  • takje dille

 

 

Benodigdheden

  • wok of grote koekenpan
  • 4 voorgerecht bordjes
  • grote kom om te mengen
  • snijplank
  • scherp mes

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de pan met een scheutje olijfolie.
  2. Rooster de karwijzaadjes op een middelhoog vuur voor 3 à 4 minuten.
  3. Voeg dan de broccolirijst toe en schep het goed om. Wok het in ongeveer 5 minuten gaar, afhankelijk van hoe gaar je het wil hebben.
  4. Maak ondertussen rolletjes van de plakken gerookte zalm en snijd de tomaatjes in 4 partjes.
  5. Snijd ook de avocado in blokjes.
  6. Voeg de broccoli toe aan een kom. Meng dit met de avocado-blokjes en op breng op smaak met de kwark, zout en peper en wat citroen- of limoensap.
  7. Verdeel vervolgens het mengsel in een mooi bergje over de 4 bordjes en maakt het af met de rolletjes zalm.
  8. Verdeel per bordje 8 partjes tomaat en maak het geheel af met een beetje dille.

 

 

Voedingswaarde (per portie):
Energie: 250 kcal
Vet: 18 gram
Verzadigd vet: 3,0 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vezels: 5,5 gram
Eiwitten: 16,4 gram
Zout: 1,7 gram

 

Dit recept is: koolhydraatarm, glutenvrij.