Geroosterde zoete aardappel met pastinaak
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram pastinaak
- 200 gram zoete aardappel
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 scheutje kookroom (of sojaroom)
- 1 groentebouillonblokje
- 750 ml water
- 1 eetlepel (verse) dragon
- scheutje balsamico crème
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snijd de pastinaak en zoete aardappel in blokjes.
- Schil en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Leg de zoete aardappel en pastinaak op een bakblik en besprenkel met 2 el olijfolie.
- Rooster de groente lichtbruin in ca. 15 minuten.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook lichtbruin.
- Voeg daarna de zoete aardappel en pastinaak toe en voeg het water en bouillonblokje toe.
- Breng de soep aan de kook en kook de soep op laag vuur in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de soep fijn met een staafmixer en verdeel de soep over 4 kommen.
- Serveer met een scheutje room en een beetje balsamico crème en strooi hier de dragon over.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 196 kcal
Vet: 11,8 gram (waarvan 2,3 gram verzadigd)
Koolhydraten: 18,2 gram
Vezels: 4,4 gram
Eiwit: 2,0 gram
Dit recept is: glutenvrij, caloriebeperkt, vegetarisch, veganistisch (indien plantaardige kookroom)
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
