Voorgerecht – soep

 

Geroosterde zoete aardappel met pastinaak

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 scheutje kookroom (of sojaroom)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 750 ml water
  • 1 eetlepel (verse) dragon
  • scheutje balsamico crème

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil en snijd de pastinaak en zoete aardappel in blokjes.
  3. Schil en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Leg de zoete aardappel en pastinaak op een bakblik en besprenkel met 2 el olijfolie.
  5. Rooster de groente lichtbruin in ca. 15 minuten.
  6. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook lichtbruin.
  7. Voeg daarna de zoete aardappel en pastinaak toe en voeg het water en bouillonblokje toe.
  8. Breng de soep aan de kook en kook de soep op laag vuur in ca. 15 minuten gaar.
  9. Maak de soep fijn met een staafmixer en verdeel de soep over 4 kommen.
  10. Serveer met een scheutje room en een beetje balsamico crème en strooi hier de dragon over.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 196 kcal

Vet: 11,8 gram (waarvan 2,3 gram verzadigd)

Koolhydraten: 18,2 gram

Vezels: 4,4 gram

Eiwit: 2,0 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, caloriebeperkt, vegetarisch, veganistisch (indien plantaardige kookroom)

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.