Voorgerecht – vlees

 

Carpacciorolletjes met truffel

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram carpaccio (of rosbief)
  • een handje rucola
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels truffelmayonaise (kant-en-klaar of 3 eetlepels mayonaise gemengd met 1 eetlepel truffel tapenade)

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde delen van de rucola en snijd of knip de rucola fijn.
  2. Verdeel de carpaccio in 4 porties.
  3. Leg 2 plakjes op elkaar en smeer hier de truffelmayonaise over (per persoon krijg je dan 2-3 rolletjes).
  4. Leg hier dan rucola overheen en rol de carpaccio op.
  5. Verdeel de rolletjes over 4 borden en serveer met de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en nog een paar blaadjes rucola.

Variatietip: Ook lekker met zongedroogde tomaatjes.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 337 kcal

Vet: 27,5 gram (waarvan 4,4 gram verzadigd)

Koolhydraten: 2,9 gram

Vezels: 0,3 gram

Eiwit: 19,5 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, eiwitrijk

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.