Carpacciorolletjes met truffel
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram carpaccio (of rosbief)
- een handje rucola
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels truffelmayonaise (kant-en-klaar of 3 eetlepels mayonaise gemengd met 1 eetlepel truffel tapenade)
Bereidingswijze
- Verwijder de harde delen van de rucola en snijd of knip de rucola fijn.
- Verdeel de carpaccio in 4 porties.
- Leg 2 plakjes op elkaar en smeer hier de truffelmayonaise over (per persoon krijg je dan 2-3 rolletjes).
- Leg hier dan rucola overheen en rol de carpaccio op.
- Verdeel de rolletjes over 4 borden en serveer met de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en nog een paar blaadjes rucola.
Variatietip: Ook lekker met zongedroogde tomaatjes.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 337 kcal
Vet: 27,5 gram (waarvan 4,4 gram verzadigd)
Koolhydraten: 2,9 gram
Vezels: 0,3 gram
Eiwit: 19,5 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, eiwitrijk
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
