Oosterse garnalencocktail met ananas
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram Hollandse garnalen
- 75 gram ananas
- 2 eetlepels mayonaise
- mespuntje kerrie
- mespuntje kurkuma
- sap van ¼ limoen
- ½ theelepel sambal
- handje ijsbergsla
- ¼ lente-ui
- 2 kerstomaatjes
Bereidingswijze
- Snijd de ananas in kleine blokjes.
- Maak een saus van de mayonaise, kerrie, kurkuma, limoensap en sambal en verdeel hier de ananas en garnalen door.
- Snijd de ijsbergsla zeer fijn en verdeel de sla over 4 mooie glaasjes.
- Leg hier de garnalencocktail op.
- Snijd de kerstomaatjes in vieren en de lente-ui in ringetjes (gebruik vooral de groene ringetjes.
- Verdeel wat ui ringetjes en tomatenpartjes over de cocktail.
Variatietip: In plaats van garnalen kun je ook rivierkreeftjes nemen.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 129 kcal
Vet: 8,1 gram (waarvan 17,1 gram verzadigd)
Koolhydraten: 3,3 gram
Vezels: 0,6 gram
Eiwit: 10,2 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
