Voorgerecht – vis

 

Oosterse garnalencocktail met ananas

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 75 gram ananas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • mespuntje kerrie
  • mespuntje kurkuma
  • sap van ¼ limoen
  • ½ theelepel sambal
  • handje ijsbergsla
  • ¼ lente-ui
  • 2 kerstomaatjes

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de ananas in kleine blokjes.
  2. Maak een saus van de mayonaise, kerrie, kurkuma, limoensap en sambal en verdeel hier de ananas en garnalen door.
  3. Snijd de ijsbergsla zeer fijn en verdeel de sla over 4 mooie glaasjes.
  4. Leg hier de garnalencocktail op.
  5. Snijd de kerstomaatjes in vieren en de lente-ui in ringetjes (gebruik vooral de groene ringetjes.
  6. Verdeel wat ui ringetjes en tomatenpartjes over de cocktail.

Variatietip: In plaats van garnalen kun je ook rivierkreeftjes nemen.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 129 kcal

Vet: 8,1 gram (waarvan 17,1 gram verzadigd)

Koolhydraten: 3,3 gram

Vezels: 0,6 gram

Eiwit: 10,2 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.