Aziatische gele bieten tartaar met wakame en wasabi crunch
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 gekookte gele bieten (rode bieten zijn ook geschikt) (totaal ca. 400 gram)
- ½ rode ui
- 50 gram wasabi bollen
- 4 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels plantaardige mayonaise
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ theelepel (ca. 1 centimeter) wasabi
- 100 gram wakame
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de gele bieten in kleine blokjes en snipper de ui.
- Verkruimel de wasabi bollen.
- Meng in een grote kom de bieten, ui, kappertjes, mayonaise, sojasaus en wasabi goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Maak met een kookring een mooie ronde bietentartaar en verdeel hier de wakame en wasabi crunch over.
Variatietip: De wasabi crunch kan je eventueel vervangen door (geroosterde) sesamzaadjes.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 197 kcal
Vet: 10 gram (waarvan 1,1 gram verzadigd)
Koolhydraten: 19,9 gram
Vezels: 4,7 gram
Eiwit: 4,3 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, veganistisch
