Voorgerecht – vega(n)

 

Aziatische gele bieten tartaar met wakame en wasabi crunch

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 gekookte gele bieten (rode bieten zijn ook geschikt) (totaal ca. 400 gram)
  • ½ rode ui
  • 50 gram wasabi bollen
  • 4 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels plantaardige mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel (ca. 1 centimeter) wasabi
  • 100 gram wakame
  • peper en zout

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de gele bieten in kleine blokjes en snipper de ui.
  2. Verkruimel de wasabi bollen.
  3. Meng in een grote kom de bieten, ui, kappertjes, mayonaise, sojasaus en wasabi goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak met een kookring een mooie ronde bietentartaar en verdeel hier de wakame en wasabi crunch over.

Variatietip: De wasabi crunch kan je eventueel vervangen door (geroosterde) sesamzaadjes.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 197 kcal

Vet: 10 gram (waarvan 1,1 gram verzadigd)

Koolhydraten: 19,9 gram

Vezels: 4,7 gram

Eiwit: 4,3 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch, veganistisch