Vega(n) chocolademousse met roodfruit
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 gram pure chocolade
- 100 ml silken tofu ofwel zijden tofu (verkrijgbaar bij de toko)
- 100 ml sojaroom
- fruit voor de garnering; bijv. 4 takjes rode bessen, wat blauwe bessen en frambozen
- 1 theelepel poedersuiker
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water).
- Zet het vuur uit en mix de silken tofu en sojaroom door de gesmolten chocolade.
- Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat afkoelen.
- Zet de glaasjes daarna ongeveer een uur in de koelkast.
- Haal de mousse uit de koelkast en serveer het rode fruit mooi over de mousse.
- Strooi eventueel een beetje poedersuiker over het toetje.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 265 kcal
Vet: 17,7 gram (waarvan 8,3 gram verzadigd)
Koolhydraten: 19,9 gram
Vezels: 3,2 gram
Eiwit: 4,9 gram
Dit recept is: veganistisch, glutenvrij
Dit was alweer het laatste recept van de Kerstfolder. Alvast fijne feestdagen!!
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
