Gestoofde peertjes met gember en kurkuma, bolletje kokosijs en speculoos crumble
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 conference peren
- een duim gember
- een snufje kurkuma
- 1,5 eetlepel agavesiroop
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 4 speculaas/speculoos/Bastogne koekjes
Bereidingswijze
- Snijd de peren in blokjes (je hoeft de peren niet te schillen) en snijd de gember fijn.
- Verhit een eetlepel boter in een pan en voeg de peren, gember, kurkuma en agavesiroop toe.
- Stoof het geheel ca. 10 minuten op laag vuur.
- Verkruimel ondertussen de koekjes.
- Verdeel de peertjes over 4 bordjes en schep er een mooie bol ijs bij.
- Serveer met de speculoos crumble.
Variatietip: Ook lekker met andere ijssoorten (bijv. kokos, noten of karamel). Eet je liever vegan? Gebruik dan ijs op water of sojabasis.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 220 kcal
Vet: 7,6 gram (waarvan 0,8 gram verzadigd)
Koolhydraten: 34,4 gram
Vezels: 2,7 gram
Eiwit: 2,0 gram
Dit recept is: veganistisch (indien plantaardig ijs)
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
