Nagerecht – gestoofde peertjes

 

Gestoofde peertjes met gember en kurkuma, bolletje kokosijs en speculoos crumble

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 conference peren
  • een duim gember
  • een snufje kurkuma
  • 1,5 eetlepel agavesiroop
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 4 speculaas/speculoos/Bastogne koekjes

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de peren in blokjes (je hoeft de peren niet te schillen) en snijd de gember fijn.
  2. Verhit een eetlepel boter in een pan en voeg de peren, gember, kurkuma en agavesiroop toe.
  3. Stoof het geheel ca. 10 minuten op laag vuur.
  4. Verkruimel ondertussen de koekjes.
  5. Verdeel de peertjes over 4 bordjes en schep er een mooie bol ijs bij.
  6. Serveer met de speculoos crumble.

 

Variatietip: Ook lekker met andere ijssoorten (bijv. kokos, noten of karamel). Eet je liever vegan? Gebruik dan ijs op water of sojabasis.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 220 kcal

Vet: 7,6 gram (waarvan 0,8 gram verzadigd)

Koolhydraten: 34,4 gram

Vezels: 2,7 gram

Eiwit: 2,0 gram

 

Dit recept is: veganistisch (indien plantaardig ijs)

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.