Eendenborst met rode portsaus
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kleine rode ui
- roomboter
- 200 ml rode port
- 100 ml wildfond of runderbouillon (van ½ bouillonblokje)
- 2 eetlepels bosvruchtenjam
- 4 eendenborstfilets
- optioneel: ½ el maïzena
Bereidingswijze
- Schil en snipper de ui. Verwarm een lepel roomboter in een pan en fruit de ui.
- Voeg de rode port, de wildfond en jam toe en laat dit inkoken tot sausdikte.
- Breng op smaak met peper (en eventueel zout). Als je de saus te dun vindt, bindt de saus dan met maïzena (los ½ eetlepel maïzena eerst op in water en roer goed door, voeg het papje dan pas toe aan de saus).
- Bestrooi de eendenborstfilets met peper en zout.
- Verhit roomboter in een koekenpan en bak de eendenborst op de huid in circa 10 minuten rosé (afhankelijk van de dikte).
- Schep regelmatig de jus over de eendenborst tijdens het bakken.
- Zeef de portsaus en serveer de eendenborst met de saus. Lekker met de ratatouille en de puree of aardappelkroketjes.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 283 kcal
Vet: 18,2 gram (waarvan 10,3 gram verzadigd)
Koolhydraten: 6,1 gram
Vezels: 0,1 gram
Eiwit: 18,1gram
Dit recept is: eiwitrijk, koolhydraatarm, glutenvrij
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
