Hoofdgerecht – vlees

 

Eendenborst met rode portsaus

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine rode ui
  • roomboter
  • 200 ml rode port
  • 100 ml wildfond of runderbouillon (van ½ bouillonblokje)
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • 4 eendenborstfilets
  • optioneel: ½ el maïzena

 

Bereidingswijze

  1. Schil en snipper de ui. Verwarm een lepel roomboter in een pan en fruit de ui.
  2. Voeg de rode port, de wildfond en jam toe en laat dit inkoken tot sausdikte.
  3. Breng op smaak met peper (en eventueel zout). Als je de saus te dun vindt, bindt de saus dan met maïzena (los ½ eetlepel maïzena eerst op in water en roer goed door, voeg het papje dan pas toe aan de saus).
  4. Bestrooi de eendenborstfilets met peper en zout.
  5. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de eendenborst op de huid in circa 10 minuten rosé (afhankelijk van de dikte).
  6. Schep regelmatig de jus over de eendenborst tijdens het bakken.
  7. Zeef de portsaus en serveer de eendenborst met de saus. Lekker met de ratatouille en de puree of aardappelkroketjes.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 283 kcal

Vet: 18,2 gram (waarvan 10,3 gram verzadigd)

Koolhydraten: 6,1 gram

Vezels: 0,1 gram

Eiwit: 18,1gram

 

Dit recept is: eiwitrijk, koolhydraatarm, glutenvrij

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.