Hoofdgerecht – vis

 

Zalmfilet uit de oven met pittige Aziatische vinaigrette

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (met huid)
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rode peper heel fijn en pers de knoflook.
  3. Maak een vinaigrette van limoensap, sojasaus, olijfolie, rode peper en knoflook.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de zalm op de huid in de oven, bestrooi met zwarte peper.
  6. Rooster de zalm in ongeveer 10-15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte, de zalm mag rosé zijn van binnen).
  7. Haal de zalm uit de oven en verdeel de vinaigrette erover of ernaast. Lekker met de gegrilde groente.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 278 kcal

Vet: 18,2 gram (waarvan 3,5 gram verzadigd)

Koolhydraten: 4,2 gram

Vezels: 0 gram

Eiwit: 24,2 gram

 

Dit recept is: eiwitrijk, rijk aan omega-3 vetzuren, koolhydraatarm, glutenvrij

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.