Zalmfilet uit de oven met pittige Aziatische vinaigrette
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 zalmfilets (met huid)
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rode peper heel fijn en pers de knoflook.
- Maak een vinaigrette van limoensap, sojasaus, olijfolie, rode peper en knoflook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zalm op de huid in de oven, bestrooi met zwarte peper.
- Rooster de zalm in ongeveer 10-15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte, de zalm mag rosé zijn van binnen).
- Haal de zalm uit de oven en verdeel de vinaigrette erover of ernaast. Lekker met de gegrilde groente.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 278 kcal
Vet: 18,2 gram (waarvan 3,5 gram verzadigd)
Koolhydraten: 4,2 gram
Vezels: 0 gram
Eiwit: 24,2 gram
Dit recept is: eiwitrijk, rijk aan omega-3 vetzuren, koolhydraatarm, glutenvrij
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
