“Kip” stroganoff met bladerdeegster
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 plakjes bladerdeeg (kies plantaardige voor vegan variant)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 400 gram vegetarische kipstukjes
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 150 gram champignons
- 200 ml passata
- 200 sojaroom (of andere soort kookroom)
- 1 groentebouillonblokje
- een snufje cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- 4 el kappertjes
- optie: een scheutje cognac of wodka
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd het bladerdeeg in de vorm van een (kerst)ster. Vind je een kerstboom- of hartvorm leuker? Dan kan dat natuurlijk ook.
- Maak nog 3 sterren en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. Bak ze af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een bord.
- Bak daarna de kipstukjes in de oven tot ze lichtbruin kleuren (gedurende ca. 10 minuten).
- Schil en snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in blokjes en de champignons in vieren.
- Verhit een lepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze lichtbruin kleuren.
- Voeg de paprika en champignons toe. Voeg dan de passata en de sojaroom toe.
- Voeg het groentebouillonblokje, de cayennepeper en paprikapoeder toe (en evt. het scheutje drank).
- Verwarm het gerecht tot het licht inkookt.
- Voeg op het einde de kappertjes en kipstukjes toe.
- Serveer de stroganoff met de bladerdeeg krokantjes. Lekker met witlofsalade (het recept hiervan komt op 15 december online).
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 333,5 kcal
Vet: 16,5 gram (waarvan 3,4 gram verzadigd)
Koolhydraten: 19,9 gram
Vezels: 8,3 gram
Eiwit: 22,3 gram
Dit recept is: caloriebeperkt, vegetarisch, veganistisch (indien plantaardige bladerdeeg), eiwitrijk
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
