Hoofdgerecht – vegan

 

“Kip” stroganoff met bladerdeegster

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg (kies plantaardige voor vegan variant)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 400 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 gram champignons
  • 200 ml passata
  • 200 sojaroom (of andere soort kookroom)
  • 1 groentebouillonblokje
  • een snufje cayennepeper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 4 el kappertjes
  • optie: een scheutje cognac of wodka

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd het bladerdeeg in de vorm van een (kerst)ster. Vind je een kerstboom- of hartvorm leuker? Dan kan dat natuurlijk ook.
  3. Maak nog 3 sterren en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. Bak ze af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een bord.
  5. Bak daarna de kipstukjes in de oven tot ze lichtbruin kleuren (gedurende ca. 10 minuten).
  6. Schil en snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn.
  7. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in vieren.
  8. Verhit een lepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze lichtbruin kleuren.
  9. Voeg de paprika en champignons toe. Voeg dan de passata en de sojaroom toe.
  10. Voeg het groentebouillonblokje, de cayennepeper en paprikapoeder toe (en evt. het scheutje drank).
  11. Verwarm het gerecht tot het licht inkookt.
  12. Voeg op het einde de kappertjes en kipstukjes toe.
  13. Serveer de stroganoff met de bladerdeeg krokantjes. Lekker met witlofsalade (het recept hiervan komt op 15 december online).

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 333,5 kcal

Vet: 16,5 gram (waarvan 3,4 gram verzadigd)

Koolhydraten: 19,9 gram

Vezels: 8,3 gram

Eiwit: 22,3 gram

 

Dit recept is: caloriebeperkt, vegetarisch, veganistisch (indien plantaardige bladerdeeg), eiwitrijk

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.