Bijgerecht – ratatouille

 

Ratatouille

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • een flinke scheut olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 250 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 lente-ui

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette en paprika in blokjes, pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  3. Voeg daarna de Provençaalse kruiden en de courgette en paprika toe.
  4. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en rode wijnazijn toe.
  5. Laat 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes.
  7. Serveer met wat lente-ui.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 87 kcal

Vet: 5,3 gram (waarvan 0,8 gram verzadigd)

Koolhydraten: 6,2 gram

Vezels: 2,4 gram

Eiwit: 2,0 gram

 

Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij, koolhydraatarm

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.