Ratatouille
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- een flinke scheut olijfolie
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- peper en zout
- 250 ml tomatenblokjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 lente-ui
Bereidingswijze
- Snijd de courgette en paprika in blokjes, pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
- Voeg daarna de Provençaalse kruiden en de courgette en paprika toe.
- Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en rode wijnazijn toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes.
- Serveer met wat lente-ui.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 87 kcal
Vet: 5,3 gram (waarvan 0,8 gram verzadigd)
Koolhydraten: 6,2 gram
Vezels: 2,4 gram
Eiwit: 2,0 gram
Dit recept is: vegetarisch, glutenvrij, koolhydraatarm
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
