Aardappelkroketjes
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel milde mosterd
- 30 gram roomboter
- peper en zout
- 2 eieren
- 8 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Stamp de aardappelen zeer fijn, of pureer ze met een staafmixer.
- Voeg de mosterd, boter, zout en peper toe. Splits 1 ei en voeg alleen de dooier toe aan de puree.
- Roer alles goed door en laat afkoelen. Smeer de puree al uit in een vierkant, zodat je straks gemakkelijk kroketjes kunt vormen.
- Laat de puree daarna minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak vervolgens 12 kroketjes van de puree.
- Klop in een kom een ei los en vul een ander bord met paneermeel.
- Haal elk aardappelkroketje eerst door het ei mengsel en dan door het paneermeel.
- Bak de kroketjes 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 241 kcal
Vet: 9,0 gram (waarvan 4,9 gram verzadigd)
Koolhydraten: 31,3 gram
Vezels: 2,8 gram
Eiwit: 7,2 gram
Dit recept is: vegetarisch
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
