Bijgerecht – aardappelkroketjes

 

Aardappelkroketjes

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel milde mosterd
  • 30 gram roomboter
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels paneermeel

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Stamp de aardappelen zeer fijn, of pureer ze met een staafmixer.
  3. Voeg de mosterd, boter, zout en peper toe. Splits 1 ei en voeg alleen de dooier toe aan de puree.
  4. Roer alles goed door en laat afkoelen. Smeer de puree al uit in een vierkant, zodat je straks gemakkelijk kroketjes kunt vormen.
  5. Laat de puree daarna minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Maak vervolgens 12 kroketjes van de puree.
  8. Klop in een kom een ei los en vul een ander bord met paneermeel.
  9. Haal elk aardappelkroketje eerst door het ei mengsel en dan door het paneermeel.
  10. Bak de kroketjes 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 241 kcal

Vet: 9,0 gram (waarvan 4,9 gram verzadigd)

Koolhydraten: 31,3 gram

Vezels: 2,8 gram

Eiwit: 7,2 gram

 

Dit recept is: vegetarisch

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.