Bijgerecht – puree met spruitjes

 

Puree met spruitjes en pistache

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram spruitjes
  • 50 gram pistachenoten
  • 75 gram mager ontbijtspek
  • 50 gram geraspte kaas

 

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af en maak met de staafmixer een gladde puree.
  3. Kook ondertussen de spruitjes beetgaar en bak de spek krokant.
  4. Verdeel een beetje van het vet van de spek door de puree.
  5. Hak de pistachenoten grof.
  6. Verkruimel de spek en voeg de deze samen met de kaas, spruitjes, en noten door de puree.
  7. Roer alles goed door elkaar.

Tip: Voor een vegetarische variant: gebruik vegetarische spekjes.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 309 kcal

Vet: 17,2 gram (waarvan 6,3 gram verzadigd)

Koolhydraten: 22,6 gram

Vezels: 4,5 gram

Eiwit: 13,0 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch (indien vegetarische spek)

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.