Puree met spruitjes en pistache
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram kruimige aardappelen
- 150 gram spruitjes
- 50 gram pistachenoten
- 75 gram mager ontbijtspek
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en maak met de staafmixer een gladde puree.
- Kook ondertussen de spruitjes beetgaar en bak de spek krokant.
- Verdeel een beetje van het vet van de spek door de puree.
- Hak de pistachenoten grof.
- Verkruimel de spek en voeg de deze samen met de kaas, spruitjes, en noten door de puree.
- Roer alles goed door elkaar.
Tip: Voor een vegetarische variant: gebruik vegetarische spekjes.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 309 kcal
Vet: 17,2 gram (waarvan 6,3 gram verzadigd)
Koolhydraten: 22,6 gram
Vezels: 4,5 gram
Eiwit: 13,0 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch (indien vegetarische spek)
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
