Ossenhaas met champignon-truffelsaus
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram champignons
- 1 sjalot
- 4 stuks ossenhaas
- 40 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels truffeltapenade
- 200 ml kookroom
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in plakjes en snipper de sjalot.
- Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en bestrooi met peper en zout.
- Verhit de boter in een koekenpan. Leg de ossenhaas in de pan en draai deze met een tang om als hij bruin is.
- Haal het vlees uit de pan als het de juiste gaarheid heeft. Dit kun je testen met behulp van de spanning op de muis van je hand (rare = wijsvinger op de duim, medium = middelvinger op de duim of well done = ringvinger op de duim).
- Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
- Fruit ondertussen in dezelfde pan de sjalot en champignons ca. 3 minuten en voeg de room en tapenade toe.
- Roer goed door en laat de saus ca. 2-3 minuten inkoken.
- Serveer de ossenhaas met de champignon-truffelsaus.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 320 kcal
Vet: 21,3 gram (waarvan 13,1 gram verzadigd)
Koolhydraten: 4,2 gram
Vezels: 1,5 gram
Eiwit: 26,7 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, laag in calorieën
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
