Hoofdgerecht – vlees

 

Ossenhaas met champignon-truffelsaus

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram champignons
  • 1 sjalot
  • 4 stuks ossenhaas
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • 200 ml kookroom

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes en snipper de sjalot.
  2. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit de boter in een koekenpan. Leg de ossenhaas in de pan en draai deze met een tang om als hij bruin is.
  4. Haal het vlees uit de pan als het de juiste gaarheid heeft. Dit kun je testen met behulp van de spanning op de muis van je hand (rare = wijsvinger op de duim, medium = middelvinger op de duim of well done = ringvinger op de duim).
  5. Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
  6. Fruit ondertussen in dezelfde pan de sjalot en champignons ca. 3 minuten en voeg de room en tapenade toe.
  7. Roer goed door en laat de saus ca. 2-3 minuten inkoken.
  8. Serveer de ossenhaas met de champignon-truffelsaus.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 320 kcal

Vet: 21,3 gram (waarvan 13,1 gram verzadigd)

Koolhydraten: 4,2 gram

Vezels: 1,5 gram

Eiwit: 26,7 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, laag in calorieën

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.