Hoofdgerecht – vegetarisch

 

Gevulde pompoen

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kleine oranje pompoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kastanje champignons
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram geraspte kaas

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het topje van de pompoenen af en hol de pompoenen uit. Verwijder de pitten en de draden.
  3. Smeer de pompoen in met een beetje olijfolie. Verwarm de pompoenen alvast (zonder vulling) 20 minuten in de oven.
  4. Snipper de uien, snijd de teentjes knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  5. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  6. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
  7. Voeg dan het gehakt toe en de spinazie en verwarm tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het mengsel. Strooi er de kaas over en verwarm de pompoenen nog 20 minuten in de oven.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 274 kcal

Vet: 16,3 gram (waarvan 6,6 gram verzadigd)

Koolhydraten: 10,5 gram

Vezels: 6,4 gram

Eiwit: 18,6 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatbeperkt, vegetarisch, calorie-arm

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.