Gevulde pompoen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kleine oranje pompoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram kastanje champignons
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 100 gram spinazie
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het topje van de pompoenen af en hol de pompoenen uit. Verwijder de pitten en de draden.
- Smeer de pompoen in met een beetje olijfolie. Verwarm de pompoenen alvast (zonder vulling) 20 minuten in de oven.
- Snipper de uien, snijd de teentjes knoflook fijn en de champignons in plakjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg dan het gehakt toe en de spinazie en verwarm tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het mengsel. Strooi er de kaas over en verwarm de pompoenen nog 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 274 kcal
Vet: 16,3 gram (waarvan 6,6 gram verzadigd)
Koolhydraten: 10,5 gram
Vezels: 6,4 gram
Eiwit: 18,6 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatbeperkt, vegetarisch, calorie-arm
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
