Nagerecht 

 

Koffie dessert

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kopjes espresso (of sterke koffie)
  • 8 bolletjes stracciatella ijs
  • 4 toefjes slagroom
  • 4 koekjes (eventueel glutenvrij)
  • 2 eetlepels koffieboontjes

 

Bereidingswijze

  1. Zet 4 kopjes espresso en laat deze wat afkoelen.
  2. Doe per persoon 2 bolletjes ijs in een mooi glaasje.
  3. Schenk de koffie erbij.
  4. Maak de toetjes af met een toefje slagroom, een koekje en garneer met een paar koffieboontjes.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 354 kcal

Vet: 20,5 gram (waarvan 12,2 gram verzadigd)

Koolhydraten: 36,9 gram

Vezels: 1,5 gram

Eiwit: 5,0 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij (optioneel)

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.