Pommes duchesse
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 eidooier
- 50 gram roomboter
- zout en peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen in ca. 10 tot 15 minuten gaar en giet ze af.
- Verwarm ondertussen de oven op 190 graden. Pureer de aardappelen tot een gladde puree.
- Roer daarna de boter en eidooier door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit toefjes puree op de bakplaat.
- Bak de toefjes 25 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 216 kcal
Vet: 11,4 gram (waarvan 7,1 gram verzadigd)
Koolhydraten: 35,4 gram
Vezels: 2,3 gram
Eiwit: 3,2 gram
Dit recept is: glutenvrij, vegetarisch
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
