Bijgerecht – salade

 

Spruitjessalade met hazelnoten en geitenkaas

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram spruitjes
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram zachte geitenkaas

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant van de spruitjes ruim af, zodat de blaadjes eraf vallen.
  2. Haal ook de overgebleven blaadjes los en doe ze in een mooie kom.
  3. Maak een dressing van de honing, mosterd, azijn en olie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de dressing door de spruitjes.
  5. Rooster ondertussen de hazelnoten en verdeel deze, samen met de verbrokkelde geitenkaas over de salade.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 190 kcal

Vet: 15,6 gram (waarvan 2,7 gram verzadigd)

Koolhydraten: 5,7 gram

Vezels: 3,3 gram

Eiwit: 5,2 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.