Geroosterde groene groenten
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram aspergebroccoli
- 200 gram groene asperges
- 200 gram haricots verts
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
Bereidingswijze
- Doe de olijfolie in een kommetje. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de olie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de harde onderkant van de asperges af. Kook de asperges 4 minuten.
- Voeg na de eerste 2 minuten ook de aspergebroccoli en haricots verts toe.
- Giet de groenten af en meng ze met de olie. Rooster de groenten ca. 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 137 kcal
Vet: 10,4 gram (waarvan 1,7 gram verzadigd)
Koolhydraten: 5,8 gram
Vezels: 3,5 gram
Eiwit: 3,3 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
