Bijgerecht – groente

 

Geroosterde groene groenten

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram aspergebroccoli
  • 200 gram groene asperges
  • 200 gram haricots verts
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Doe de olijfolie in een kommetje. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de olie.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de harde onderkant van de asperges af. Kook de asperges 4 minuten.
  5. Voeg na de eerste 2 minuten ook de aspergebroccoli en haricots verts toe.
  6. Giet de groenten af en meng ze met de olie. Rooster de groenten ca. 15 minuten in de oven.

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 137 kcal

Vet: 10,4 gram (waarvan 1,7 gram verzadigd)

Koolhydraten: 5,8 gram

Vezels: 3,5 gram

Eiwit: 3,3 gram

 

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.