Nagerecht – chocolademousse

 

Vega(n) chocolademousse met roodfruit

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml silken tofu ofwel zijden tofu (verkrijgbaar bij de toko)
  • 100 ml sojaroom
  • fruit voor de garnering; bijv. 4 takjes rode bessen, wat blauwe bessen en frambozen
  • 1 theelepel poedersuiker

 

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water).
  2. Zet het vuur uit en mix de silken tofu en sojaroom door de gesmolten chocolade.
  3. Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat afkoelen.
  4. Zet de glaasjes daarna ongeveer een uur in de koelkast.
  5. Haal de mousse uit de koelkast en serveer het rode fruit mooi over de mousse.
  6. Strooi eventueel een beetje poedersuiker over het toetje.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 265 kcal

Vet: 17,7 gram (waarvan 8,3 gram verzadigd)

Koolhydraten: 19,9 gram

Vezels: 3,2 gram

Eiwit: 4,9 gram

 

Dit recept is: veganistisch, glutenvrij

 

Dit was alweer het laatste recept van de Kerstfolder. Alvast fijne feestdagen!!

Klik hier voor het vorige kerstrecept.