Marianne Korenhof

 

Marianne Korenhof

 

 

 

 

Diëtist sinds: 2024, en sindsdien werkzaam bij De Voedietist.

Werkzaam in de regio’s: Zuid-Holland (Alphen aan den Rijn, Boskoop en Moordrecht)

Specialismen: ouderen met ondervoeding, FODMAP-dieet

 

Wat zijn je hobby’s?

“Mijn man zei laatst dat ik te veel hobby’s heb en te weinig tijd! Ik heb een kleine moestuin op ons balkon en vindt het heerlijk om daar bezig te zijn. Ik doe vrijwilligerswerk bij een historische moestuin waar we o.a. vergeten groenten groeien, zoals zuring. Ook vind ik het geweldig om met de hond te wandelen in de natuur en met zijn drietjes te kamperen. Daarnaast speel ik harp, ben ik begonnen met het bakken van zuurdesembrood en ben ik een trui aan het haken.”

 

Welke hulpvragen zie jij regelmatig op het spreekuur?

“Het leuke aan het werk als diëtist is dat elke dag anders is. Ik zie veel verschillende vragen voorbij komen op het spreekuur. Van hoge bloeddruk tot diabetes en van overgewicht tot ondergewicht, maar ook voedselallergieën en moeilijke eters. Er zijn zo veel ziektebeelden waar voeding een enorme rol in kan spelen en gelukkig zien artsen dit steeds vaker. Hierdoor hebben we een goede samenwerkingsrelatie met de artsen en praktijkondersteuners. De hulpvragen waar ik het meest mee te maken heb, zijn Diabetes type 2, hart- en vaatziekten en ouderen met ondergewicht of onbedoeld gewichtsverlies.

 

Wat is jouw guilty pleasure?

“Ik ben een onwijze voorstander van balans. In mijn mening kan alles met mate, als de basis van je dieet gezond en gevarieerd is. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je iets eet wat je super lekker vindt, maar dat misschien niet gezond is. Af en toe moet dat kunnen! Dat gezegd te hebben, kan je mij altijd blij maken met een goeie punt appeltaart of pannenkoeken! Ik kan ook erg genieten van een uitgebreid ontbijt; een vers croissantje, verse jus en een eitje met een goede bak koffie. Heerlijk!”

 

Hoe ziet jouw lunch er meestal uit?

“Mijn lunch is vaak twee boterhammen met kaas of kipfilet en vaak hüttenkäse erbij. Ook neem ik altijd een handje cherrytomaten en wat plakjes komkommer erbij. Op mijn vrije dagen maak ik graag een gebakken eitje”

 

Wat vind je belangrijk als diëtist?

“Ik vind het belangrijk dat we samen werken naar een haalbaar doel. Het gaat mij erom dat we samen een gezond eetpatroon opbouwen wat iemand de rest van zijn leven kan vasthouden. Dit gaat vaak met kleine stapjes, maar werkt vaak beter dan een crash-dieet. Deze beloven op de korte termijn veel, maar we zien dat het op de lange termijn niet vol te houden is. Werken naar een gezond voedingspatroon waar ook ruimte is voor balans!