Manon van Alphen

 

Ons team bestaat uit een groot aantal diëtisten en het team blijft groeien. Hartstikke gezellig natuurlijk! Maar het wordt eens tijd dat wij ons voorstellen aan jullie. Beter laat dan nooit, toch? Dit doen we door maandelijks een diëtist kort te interviewen met leuke leefstijlgerelateerde vragen. Zo kom je meer te weten over jouw Voe-diëtist. Vandaag geven we Manon van Alphen het woord!

 

Wat is je lievelingsgerecht?

“Je kunt me wakker maken voor pasta! Altijd al mijn favoriet. Vooral vanwege de variatie mogelijkheden qua saus en groente. Ga ik voor vegetarisch of voeg ik er vlees of vis aan toe? Daarnaast heb je tegenwoordig nog de keuze voor de soort pasta (volkoren spelt of bijv. courgettini). Het verveelt nooit!”

 

Je hebt nog een universitaire opleiding gevolgd na je diëtistenopleiding. Kan je hier wat meer over vertellen?

“Na de opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik de master Gezondheidswetenschappen gevolgd. Dit heeft me geleerd om kritischer te kijken naar informatiebronnen, maar vooral ook nieuwsgieriger gemaakt. Binnen “voedingsland” zijn er altijd ontwikkelingen en mijn master heeft mij geholpen om hier beter in te kunnen filteren.”

 

Welk product heb je altijd op voorraad in huis?

“Tomaten! Ik ben gek op groente in het algemeen, maar tomaten gebruik ik dagelijks meerdere keren. Door een salade, op een cracker of boterham, in gerechten. Lekker, maar ook een gezonde manier om mijn maaltijden aan te kleden.”

 

Wat betekent eten en voeding voor jou?

“Praten over eten is mijn werk, maar eigenlijk kan ik wel zeggen dat eten in het algemeen mijn grote passie is. Bij familie en vrienden sta ik ook bekend als eetgek. Ik praat er graag over en ik doe het daarnaast ook graag. Eten is dus zo gezegd mijn werk, maar ook mijn leven!”

 

Wat vind je belangrijk als diëtist?

“Ik ga graag in gesprek met een cliënt om zijn/haar vraag te achterhalen en samen mogelijkheden te vinden om zijn/haar doel te behalen. Ik vind het daarom ook belangrijk dat een persoon zich op zijn gemak voelt bij me.”

 

 

Ben je benieuwd wie de volgende diëtist zal zijn? Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven! Heb je het vorige interview gemist? Klik hier om het te lezen.