Lekker voor

tussen de middag

Ingrediënten (6 kleine pannenkoeken):

 

  • 6 eetlepels volkoren tarwemeel
  • 3 eetlepels Brinta
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 middelgroot ei
  • een halve banaan
  • een handje rode vruchten of blauwe bessen
  • een scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze:

 

1. Prak de halve banaan fijn in een kom tot een smeuïg mengsel. 2. Voeg vervolgens het ei, melk, de volkoren tarwemeel en de Brinta toe. 3. Klop dit met een garde tot een glad geheel. 4. Voeg een klein scheutje zonnebloemolie in een warme koekenpan. Uit het mengsel kun je 6 kleine pannenkoeken bakken. 5. Bak de pannenkoeken goudbruin en serveer op een bord met de vruchten, eventueel een paar schijven van de overgebleven banaan.

 

Voedingswaarden per persoon (3 kleine pannenkoeken):
energie: 276 kcal
vet: 9,2 gram
koolhydraten: 35,4 gram
vezels: 5 gram
eiwitten: 10 gram
zout: 0 gram