Recept: pompoen-wortelsoep met kikkererwten

 

Soep eten is altijd een gemakkelijke manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen en eigenlijk kun je alle groenten gebruiken die je lekker vindt. Hartstikke voedzaam dus!

Deze week een lekkere vullende maaltijdsoep: pompoen-wortelsoep met kikkererwten.

 

Wat heb je nodig?

 

* een grote pan
* een staafmixer

 

Voor 3-4 porties:

– 1 eetlepel olijfolie
– 1 blokje groentebouillon
– 1 ui
– 1 knoflookteen
– theelepel chilipoeder
– theelepel gemalen komijn
– theelepel paprikapoeder
– verse koriander
– ca. 700 gram pompoen
– ca. 300 gram winterpeen
– blikje kikkererwten 400 gram (uitlekgewicht 265 gram)
– 150 ml kokosmelk

 

Hoe maak je het?

 

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg chilipoeder, komijn en paprikapoeder toe.
  2. Snijdt de pompoen en winterpeen in kleine blokjes. Als je de pompoen goed wast hoef je deze niet te schillen. Verwijder wel het vruchtvlees en de pitjes.
  3. Doe de gesneden pompoen en winterpeen ook in de pan en bak even aan. Laat vervolgens één blokje bouillon oplossen in 1 liter water en voeg dit ook toe.
  4. Laat het geheel koken totdat de groente zacht genoeg is om de pureren. Dit zal ongeveer 15 – 20 minuten zijn.
  5. Pureer vervolgens de soep mooi glad. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe aan de soep.
  6. Dien de soep op en garneer naar smaak met een scheutje kokosmelk en koriander.

 

Eet smakelijk!


diëtiste