Speculaas tiramisu

 

Sinterklaas is weer in het land. Dat kunnen we wel zien aan het snoepgoed in de winkels. Ben je op zoek naar een lekker sinterklaastoetje? Dit toetje is binnen een kwartier bereid en is heerlijk om bijvoorbeeld te eten met Sinterklaasavond!

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 125 gram light slagroom
  • 30 gram suiker
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 4-6 bastognekoeken of speculaaskoeken
  • 150 ml afgekoelde koffie*
  • cacaopoeder en geschaafde amandelen voor de garnering
  • *optioneel: koffielikeur of amaretto

 

 

Benodigdheden

  • 2 kleine schaaltjes
  • kom
  • garde

 

 

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom en suiker tot een stijf mengsel.
  2. Schep de yoghurt rustig door de slagroom totdat je een egaal mengsel bereikt.
  3. Bedek de onderkant van het schaaltje met speculaaskoeken en schenk hier koffie overheen.
  4. Schep hier wat van het yoghurt-slagroommengsel overheen.
  5. Bedek nog een laagje met de speculaaskoeken en daarboven op weer het mengsel.
  6. Laat de toetjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Garneer de toetjes met cacaopoeder en de geschaafde amandelen.

Tast toe!

 

Voedingswaarden (per portie, zonder koffielikeur):
Energie: 379 Kcal
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 16,5 g
Koolhydraten: 29,4 g
Vezels: 0.4 g
Eiwitten: 6.3 g
Zout: 0,3 g