Dit is wellicht een ander soort maïsbrood dan je gewend bent. Er zitten echte stukjes maïs in! Het is geschikt om te eten bij de BBQ of met hartig beleg erop. Het recept is samengesteld door onze Jacobien en zij is bekend met de Zuid-Afrikaanse keuken.
Ingrediënten
Voor 8 personen
- 2 blikjes maïs
- 4 eetlepels fijngesneden bosui
- 2 grote eieren
- 250 ml karnemelk of magere yoghurt
- 200 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- zwarte peper en zout naar smaak
- boter of olie of bakpapier
Benodigdheden
- oven
- broodvorm
- zeef
- mengkom
- kleine kom
- garde of vork
- eventueel spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Klop de 2 eieren en karnemelk samen. Laat de maïs uitlekken in een zeef.
- Meng alle andere bestanddelen samen en voeg het eimengsel erbij.
- Meng het goed samen met een spatel of de hand.
- Besmeer de broodvorm met boter of olie. Je kunt ook eventueel de broodvorm van bakpapier bekleden.
- Bak het brood in de oven voor ongeveer een uur tot het gaar is. Dit kun je controleren met een satéprikker.
Tip: Het brood is het lekkerst als het dezelfde dag wordt gegeten.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 139 kcal
Vetten: 1,8 gram
Eiwit: 6,5 gram
Koolhydraten: 22,5 gram
Vezels: 2,1 gram
Dit recept is: vegetarisch.