Wil je eens wat origineels serveren op een verjaardag? Probeer deze pompoentaart eens uit. Het recept bevat minder toegevoegde suikers dan bijvoorbeeld een appeltaart.
Ingrediënten
Voor 12 personen
- 1 fles pompoen van ongeveer 800-900 gram
- 100 gram margarine
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 100 gram tarwebloem
- 4 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
Benodigdheden
- pan
- mes
- schilmesje
- snijplank
- kom
- houtlepel
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 Celsius.
- Schil en ontpit de pompoen en snij de pompoen in blokjes.
- Kook de pompoen zacht. Maak de pompoen fijn en voeg de margarine toe.
- Roer de eieren, suiker , bakpoeder, kaneel en tarwebloem samen tot een gladde beslag. Roer alles bij de gare pompoen.
- Schep in een ingevette ovenschaal en bak de taart voor 45 minuten tot goudbruin.
Geniet ervan!
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 161,5 kcal
Vet: 7,6 gram
Koolhydraten: 20,3 gram
Vezels: 1 gram
Eiwitten: 2,5 gram
Dit recept is: vegetarisch