Zalmsalade

 

Trek in een hartig tussendoortje? En ben je aan het letten op de koolhydraten? Dan ben je bij het juiste recept beland! Alleen komkommers snacken kan op een gegeven moment saai worden, dat begrijpen we. Met dit recept kun je er wat lekkers op doen. Frisse zalmsalade!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen (6 stuks)

  • ½ komkommer
  • ¼ rode of gele paprika
  • ½ el mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse volle yoghurt
  • zwarte peper
  • 60 gram gerookte zalm 

 

 

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • komkommer
  • bord
  • lepels

 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika in kleine blokjes en de komkommer in plakken van circa 1 cm.
2. Laat het blikje tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met de mayonaise, de Griekse yoghurt, paprika, en zwarte peper.
3. Schep een beetje tonijnsalade op de schijfjes komkommer en tast toe!

 

Tips: Je kunt de zalmsalade ook een dag van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Serveer het op de dag zelf pas op de komkommer. Wil je minder zout binnen krijgen? Dan kun je kiezen voor een blikje tonijn in water in plaats van de gerookte zalm.

 

Voedingswaarden (per persoon)
Energie: 167 kcal
Vet: 9,8 gram
Waarvan verzadigd vet: 3,0 gram
Koolhydraten: 3,3 gram
Vezels: 0,9 gram
Eiwit: 8,3 gram
Zout: 1,2 gram