Dip

 

Recept: Zelfgemaakte tzatziki

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆

Zelfgemaakte sausjes zijn gezonder én veel lekkerder dan kant-en-klaar! Tzatziki is daar een voorbeeld van. Het is simpel en snel klaar te maken. Handig voor bij een BBQ, een borrel of voor een lekkere trek. Je kunt er rauwkost of volkoren crackers of volkorenbrood in dippen.

 

Ingrediënten

  • 280 gram Griekse yoghurt (10%)
  • een halve komkommer
  • sap van een halve citroen
  • zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • een theelepel gedroogde dille

 

Benodigdheden

  • een kom
  • rasp
  • snijplank
  • mes

 

Bereidingswijze

  1. Voeg de Griekse yoghurt toe aan de kom.
  2. Rasp de halve komkommer in dezelfde kom.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg dit ook toe aan de kom.
  4. Voeg de dille en zwarte peper toe en mix het goed door elkaar.

Tast toe!

 

Voedingswaarden (per kom):

Energie: 265 kcal

Vet: 14 gram

Waarvan verzadigd vet: 10 gram

Koolhydraten: 9 gram

Eiwit: 25 gram

Vezels: 0 gram

Zout: 0 gram

 

Dit recept is: eiwitrijk, koolhydraatbeperkt